Korán István Attila
Vatta Község polgármestere
2010-2019

Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Hírek - Archívum 2019

VATTAI FALUNAP
2019. augusztus 10.

Vatta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az elmúlt évek hagyományait követve 2019. augusztus 10-én fergeteges Falunapot rendezett a község Játszóterén. Délben Ayala, a rendezvény házigazdája és műsorvezetője köszöntötte a vendégeket, és folyamatosan ismertette a programokat. A község lakóit és a meghívott vendégeket az önkormányzat munkatársai délben ünnepi ebéddel látták vendégül.Az ebéd: előrecsomagolt töltött káposzta,1-1 sütemény volt,melyhez üdítőt, vagy sört választhattak a vattaiak. A nagy melegben nem sok időt töltöttek a téren a lakók, az ebédet általában hazavitték ,és otthon a lakásokban, hűvös helyiségekben fogyasztották el.Ebédosztás közben Cseh Imre: jó ebédhez szól a nóta címmel, mintegy 2 órán át nótázott a színpadon, biztosítva ezzel a jó hangulatot.
Délután a nyári forróság miatt kicsit lassabban gyülekeztek az emberek a térre, hiszen a meleget a kicsik és a nagyok is nehezen viselték. A sokféle játékokat, melyeket a nap szinte felforrósított, nem nagyon tudták használni a gyerekek,pedig a játszótéren a hagyományos játszóeszközök mellett a kicsiknek volt óriás légvár, trambulin, vízidodzsem, körhinta, kisvonat, a felnőtteknek vásárosok kínálták gazdag árukészletüket. A gazdag játékkínálat mellett többféle enni-innivaló közül is választhattak a térre látogatók.A közönség igyekezett is az árnyékos helyeket elfoglalni, és onnan nézték és hallgatták 14 órától a rendkívül változatos kulturális programokat, mely a jó Laci betyár műsorával kezdődött, melyet az erdélyi mulatós testvérpáros: a Bertici fivérek műsora követett. A zenei ritmusokat megszakítva Korán István Attila polgármester mondott falunapi köszöntőt. Köszöntőjében megköszönte a falunap előkészítésében, lebonyolításában közreműködő munkatársak lelkiismeretes munkáját, felsorolta a vattai lakosok kényelmét szolgáló intézményeken elvégzett felújításokat, a településen végzett beruházásokat, majd megköszönte a támogatók támogatását. Köszöntője végén bejelentette,hogy a 2019. október 13-i önkormányzati választáson polgármester jelöltként el kíván indulni, a település fejlesztés érdekében kitűzött, ígért terveit még szeretné megvalósítani. A köszöntő után átadták a „Szemere Bertalan díj” nyerteseinek jutalmát, melyet a Vattai Gyermekekért és Ifjúságért Alapítvány immár második alkalommal hírdetett meg két kategóriában a Szemere Bertalan tagiskola tanulói részére.Díjazottak névsora letölthető *pdf A díj átadás után Csocsesz lépett a vattai falunap színpadára, aki már nem először nótázott Vattán. A közkedvelt művész közvetlen, temperamentumos előadásával most is percek alatt fergeteges hangulatot teremtett.
AYALA kedves szavakkal hívta a színpadra a falunap egyik legfiatalabb fellépőjét: László Attillát. Az erdélyi kisvárosból, Kézdivásárhelyről induló énekes, a Csillag Születik 2011-es műsorának győztese, szerény megjelenésével, kedves szavaival, csodálatos hangjával, ismert slágerek előadásával, mint ezelőtt 7 évvel, úgy a ma nap is elbűvölte a vattai falunap vendégeit, akik több slágert együtt énekeltek a fiatal tehetséggel. Az érzelmes dallamokat Rock and Roll Parti követte a miskolci Memphis együttes előadásában. A ritmusos zenére a színpad előtt már többen táncra is perdültek. A falunapi kulturális programot, a színpadi produkciókat a HOOLIGANS, mintegy 2 órás élő koncertje zárta. A fergeteges bulira a Vattáról, és a környék településeiről végül is több ezren érkezte. A zsúfolásig megtelt téren óriási buliban, csodálatos látványelemekkel kísért, ismert Hooligans slágerekre tombolt a közönség apraja-nagyja. A srácokat– imádta a közönség: sokszor együtt énekeltek Csipával (Ördög Tibor), a zenekar énekesével. A fergeteges hangulat bizonyította, hogy jól választott az Önkormányzat, a HOOLIGANS emlékezetessé tette a 2019-es falunapot, mely a kétórás élő koncert után egy rendkívül változatos, sokszínű gazdag falunapi programot zárásaként, az egész napos forróság után látványos tűzijátékkal fejeződött be.


BALLAGÁS A VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN!
2019. június 14.


Képgaléria

Elballagtak 2019.06.14-én 16:00 órakor a Bükkábrányi Arany János Általános Iskola Vattai Szemere Bertalan Tagiskolájának 8 végzős tanulói.
A Veréb Máté osztályfőnöktől a ballagók az osztálytermükben megkapták az évvégi bizonyítványt, majd Czipa Zoltán András tagintézmény-vezetővel, az osztályfőnökkel együtt ballagási énekeket énekelve, az iskolai diákjainak sorfala mellett, virágokkal díszített útvonalon vonultak ki az osztályteremből, az iskola épületéből az ünnepi díszben pompázó tornaterembe, a ballagási ünnepség helyszínére.
Derekasné Orosz Andrea intézményvezető, Hajnal András református lelkész jutalmakat adott át a legjobban tanulóknak.
A 8. osztályosok könnyes szemekkel versekkel, búcsúbeszédekkel köszöntek el az iskolától, a tanulóktól, tanároktól, majd a hetedikesek is elköszöntek a ballagóktól. A ballagó gyerekek megköszönték a szülőknek is a fáradozásukat, az eddigi nevelést, a szép emlékeket, majd köszönetet mondtak az osztályfőnöknek is a tanítási évekért. A búcsúbeszédek közben Báthori Lóránt zenetanár halk zenei kísérete tette hangulatossá a búcsúzást.
Czipa Zoltán András tagintézmény-vezető megható szavakkal búcsúzott el tanulóitól.
Az osztályfőnök a ballagás végén bemutatta a búcsúzó diákokat, ismertette, hogy ki hol folytatja tanulmányait, majd ő is elbúcsúzott a tanulóktól.
A ballagás lebonyolításban egy új eseményt vezettek be ettől a tanévtől, ugyanis minden 8-ik osztályos ballagó egy fára a nevével ellátott emléklapot akasztott, majd a fát a tornaterem mellett közösen elültették. A faültetés után a ballagók jókívánságaikkal lufikat engedtek a levegőbe. Búcsúzóul Korán István Attila: Vatta község polgármestere, valamint Tóth Lajos Zoltán: Borsodgeszt község polgármestere is egy-egy csokor virággal búcsúztatták el a tanulókat. Az ünnepség végén a hozzátartozók emléktárgyakkal, virágokkal gratuláltak a ballagóknak.
A ballagók az iskola előtt közös fotóval örökítették meg az általános iskolás évek emlékét.

A ballagó tanulók névsora:

Bencsik Bence Németh Gergely
Bartus Johanna Molnár Levente
Lengyel Gergő Tóth Szabolcs
Matyi Dominik Majoros Dorina

BALLAGÁS A VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBANS!
2019. június 03.

Tájékoztatom Önöket, hogy a
Vattai Szemere Bertalan Tagiskolában
a ballagás, majd azt követő tanévzáró ünnepély
2019. 06. 14-én/ pénteken/ 16:00 órától kerül megrendezésre.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Czipa Zoltán András
tagintézmény-vezető


VATTAI SIKER AZ ORSZÁGOS KÖZÉTKEZTETÉSI SZAKÁCSVERSENYEN!
2019. június 03.

Országos Közétkeztetési Szakácsversenyen 2019.05.25-én
KÓKÁNÉ PÁSZTOR ÉVA ÉS MICSIK ADRIENN
a vattai konyha két dolgozója
a versenyen bronzérmet, és az
Egészséges Táplálkozás különdíját
nyerte.
Gratulálunk a sikeres eredményhez!

2019.évben VIII. alkalommal rendezték meg az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyt, melyre az Ország minden részéről várták a jelentkezőket. A versenyre 120 pályázat érkezett. Az első 12 csapat jutott be a döntőbe, köztük a Vattai Tündérkert Óvoda és Konyha Tündérkert csapata. Mivel első alkalom volt, hogy pályázott a konyhánk, így nagy öröm volt számunkra, hogy a legjobb 12 csapat között lehettünk. A verseny 2019. május 25.-én a Felcsúti Letenyei Lajos Gimnázium és Szakközépiskolában került megrendezésre. A versenyre a két szakácsunk: Kókáné Pásztor Éva és Micsik Adrienn nagyon lelkiismeretesen és szorgalmasan készült. A verseny napja nagyon izgalmasan, és élményekkel dúsítva telt. Fantasztikus érzés volt az eredményhirdetés, és bizakodva várni, hogy a mi kis csapatunk milyen helyezést ér el. Az örömünk fokozódott, amikor elsőként az Egészséges Táplálkozásért Egyesület különdíját vehettük át, és pillanatokon belül az Országos Közétkeztetési szakácsverseny 3. helyezéséért járó díját is magunkénak tudhattuk. Ezek után a megtisztelő szakmai elismerés tovább ösztönöz minket a munkánkban és bizonyságot nyert, hogy jó úton haladunk.

Kovács Károlyné
élelmezésvezető

BALLAGÁS A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁBANU
2019. május 31.

A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN 2019. május 31-én 9órakor tartották a
NEVELÉSI ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT ÓVODAI BALLAGÁST.
Murányi Zsoltné óvodavezető köszöntötte az ünnepségen megjelenteket, majd köszönetet mondott az óvoda működésének támogatásáért, a jó együttműködésért: az önkormányzatnak, a szülői munkaközösség képviselőinek, a Vattai Gyermekekért, Ifjúságért Alapítvány képviselőinek, valamennyi óvodai munkatársnak, szülőknek,a rendezvény hangosítóinak akik a mindennapi munkavégzésben és az ünnepség lebonyolításában is aktívan közreműködtek. Az óvodavezető megható, szivetmelengető szavakkal búcsúzott a ballagó kis óvodásoktól, akik 3 éven át voltak az óvoda lakói. Az ünnepségen a ballagó ovisok, a kis-és a középső csoportos óvodások nagyon színvonalas vidám műsorral köszöntek el egymástól, az óvodától, az óvónéniktől és a dadusnéniktől.A ballagási műsor után a szülőktől minden ballagó óvodás egy-egy ajándékot kapott.
A 2019. évi ballagáson 7kisgyermek búcsúzott a Tündérkert Óvodától:

Asztalos Regina Hajnal Márton Majoros Olivér Max
Mándoki Milán Levente Oláh György Pap Zolta
Vattay Fanni Réka    

Ők szeptembertől már a vattai Szemere Bertalan tagiskola első osztályában kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat, ezért a ballagás végén az általános iskola tanító nénije: Szurmin Gertrúd fogadta szeretettel a leendő kisiskolásokat.
Az ünnepség végén
Korán István Attila polgármester nevében, távolléte miatt felsége Koránné Bubrik Erika egy-egy virágcsokorral, Tóth Lajos Zoltán Borsodgeszt polgármestere pedig édességcsomaggal köszöntötte az óvodától búcsúzó gyerekeket. A ballagás vidám ballagási fotózással zárult.


BALLAGÁS A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁBANUS!
2019. május 29.

A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODA

2019. május 31-én 9órakor tartja a

A NEVELÉSI ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT ÓVODAI BALLAGÁSÁT
az
ÓVODÁBAN


CSOPORTOS TÁJÉKOZTATÓUS!
2019. május 23.

Csoportos tájékoztató:
Vatta község önkormányzata Szemere Bertalan u. 20. 05.30 10:00
Gyártósori munkatárs állás Miskolc

Amit kínálunk:
· Versenyképes bérezés (alapbér, műszakpótlék, bónuszok, cafeteria)
· Túlóra lehetőség
· Ingyenes munkába járás, céges buszjárat, helyi bérlet támogatása 100%-ban
· Melegétkezés támogatása
· Gyors előrelépési, fejlődési lehetőség, fejlesztési program
· Tiszta, modern munkakörnyezet
Feladatok:
· Autóipari alkatrészek összeszerelése
· Sorfeltöltés,
· Gépek kezelése és anyagmozgatás
Elvárások:
· több műszakos munkarend vállalása
· precíz, pontos munkavégzés
· előnyt jelent hasonló munkakörben végzett munka
Munkavégzés helye: · 3500 Miskolc
Jelentkezz most!
Telefonon : 06705001891
Önéletrajzzal az alábbi e-mail címre: Csaba.holbusz@manpower.hu


IX. GYERMEKNAP A VATTAI JÁTSZÓTÉREN
2019. május 18.

Immár 9-ik alkalommal rendezte meg Vatta Község Önkormányzata a VATTAI GYERMEKNAPOT. A község óriási játszóterét zsúfolásig berendezték különböző játékokkal, ahol kora délelőtt Ayala: a rendezvény házigazdája és műsorvezetője köszöntötte a gyerekeket, majd az ünnepi sátorba Korán István Attila polgármester úrral közös reggelihez invitálta a gyerekeket és kísérőiket. A rendezvény szervezői szendviccsel, valamint a gyümölcsteával, üdítőitalokkal kínálták a település legifjabb lakóit, barátaikat és kísérőiket. A kiadós reggelizést követően a gyereksereg birtokba vette a játszótéren berendezett megszámlálhatatlan, különleges gyermekjátékokat / óriás fajátékokat, ugrálóvárakat, trambulint, vízi dodgemet, körhintát és a kis vonatot. De lehetett lovagolni is, és volt arcfestés, lufihajtogató bohóc és kézműves foglalkozás a megyei könyvtár munkatársaival. Rövid időn belül gyermekkacajtól volt hangos a tér, ahol minden korosztály önfeledten szórakozott, miközben a gyermeknapi ajándék édességekből is bőven fogyaszthattak: fánkot, vattacukrot, popkornt. Az önfeled játék közben kifáradt és megéhezett gyerekeket az önkormányzat finom ebéddel látta vendégül. Ebéd után megkezdődtek a színpadi programok. Elsőként a Hejőbábai Őszirózsa Nyugdíjas Klub tagjai dalcsokorral szórakoztatták a vendégeket, majd fergeteges táncot mutatott be a Mezőcsáti Népi Együttes. Ezt követően vidám gyerekprogramok vették át a színpadot, melyben közreműködött a Széltolók Együttes, majd a helyi óvodások és Iskolások mutatkoztak be, végül a. Fourtissimo gyerekműsora és a 100 Folk Celsius együttes ismert slágereivel zárta a zenésprogramot. A produkció után Korán István Attilla polgármester mondott ünnepi köszöntőt. Szivet melengető, nagyon "emberi" gondolatai a téren lévő szülők, nagyszülők, de még a nagyobb gyermekek lelkét is megérintette, sokak szemébe szinte könnyet csalogatott a gyermekszeretet fontosságát, a gyermeknap hangulatát, az egymásrafigyelést hangsúlyozó ünnepi beszéde.
Ezután a Fourtissimo felnőtt koncertet adott, majd a zsúfolásig megtelt játszótéren az egésznapos gyermeknapi program a Neoton Együttes szuperkoncertjével zárult, melyen legendás Neoton slágerek csendültek fel a színpadon.
A nagysikerű rendezvényért köszönet a rendezvény szervezőinek, a lebonyolításban közreműködőknek, és a rendezvény támogatóinak.


A 90 éves Szabó Lajosnét köszöntötte Korán István Attila polgármester !
2019. május 13.

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Szabó Lajosné, Lídi néni. Korán István Attila polgármester úr az ünnepeltnek átadta Orbán Viktor miniszterelnök úr által aláírt Emléklapot. Birinyi László képviselőtársával, az Önkormányzat ajándékával és virágcsokorral köszöntötték az ünnepeltet szerettei körében. Ebből az ünnepi alkalomból kívánunk jó egészséget és további boldog éveket.

TÁJÉKOZTATÓUS!
2019. április 24.

Csoportos tájékoztató: 04.25.csütörtök
10:00 Bükkábrány Önkormányzat

Gyártósori munkatárs állás
Miskolc

Amit kínálunk:
· Versenyképes bérezés (alapbér, műszakpótlék, bónuszok, cafeteria)
· Túlóra lehetőség
· Ingyenes munkába járás, céges buszjárat, helyi bérlet támogatása 100%-ban
· Melegétkezés támogatása
· Gyors előrelépési, fejlődési lehetőség, fejlesztési program
· Tiszta, modern munkakörnyezet
Feladatok:
· Autóipari alkatrészek összeszerelése
· Sorfeltöltés,
· Gépek kezelése és anyagmozgatás
Elvárások:
· több műszakos munkarend vállalása
· precíz, pontos munkavégzés
· előnyt jelent hasonló munkakörben végzett munka
Munkavégzés helye:
· 3500 Miskolc
Jelentkezz most!
Telefonon :
06705001891,
Önéletrajzzal az alábbi e-mail címre:
Csaba.holbusz@manpower.hu,


Március 15-i ünnepi megemlékezés Vattán
2019. március 14.


Képgaléria

Az 1848/49-es Szabadságharcra Emlékeztek az ünneplők 2019. március 14-én 14 órakor a Szemere Parkban Vatta Község Önkormányzata és az Általános Iskola közösen szervezett ünnepségén.
Ünnepi műsort adtak a Szemere Bertalan Általános Iskola tanulói.
Ünnepi beszédet mondott: Korán István Attila polgármester.
A műsor után az önkormányzat, az iskola és az óvoda képviselői koszorút helyeztek el Szemere Bertalan szobránál
Közreműködött a Miskolci Szimfónikus Zenekar Rézfúvós együttese


A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

VÁLASZTÁSI HATÁROZATOKUS!
2019. február 15.

VÁLASZTÁSI HATÁROZATOK
BA-305-4/2019
Vatta település képviselő - testülete tagjai számának megállapítása. További részletek*pdf

Esélyegyenlőségi program VattaUS!
2019. január 24.

Elesélyegyenlőségi program Vatta. Letölthető *pdf


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!US!
2019. január 8.

A képre kattintva a tájékoztató nagyobban is olvasható!


Riport Korán Istvánnal

 

 

© 2005-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.